چهارشنبه _ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 8 ذو القعدة 1445 Wednesday, 15 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 9720 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 7 تعداد دیدگاهها : 223×
  • اوقات شرعی

  • مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد:

    هجوم کرم برگ‌خوار به مزارع گندم

    شناسه : 46699 21 دی 1402 - 8:50 ارسال توسط :
    مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد گفت: بیشتر مزارع گندم این شهرستان مورد هجوم کرم برگ‌خوار ذرت قرار گرفته اما چون گندم‌ها در مرحله پنجه‌زنی قرار دارند با آغاز سمپاشی مانع آسیب دیدن به محصول می‌شویم.
    هجوم کرم برگ‌خوار به مزارع گندم
    پ
    پ

    گلدشت کرمان/ مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد گفت: بیشتر مزارع گندم این شهرستان مورد هجوم کرم برگ‌خوار ذرت قرار گرفته اما چون گندم‌ها در مرحله پنجه‌زنی قرار دارند با آغاز سمپاشی مانع آسیب دیدن به محصول می‌شویم.

    به گزارش ایرنا، ابوالحسن پیرنیا افزود: سطح زیرکشت گندم شهرستان عنبرآباد یک هزار هکتار است که از این سطح تاکنون در ۱۴۰ هکتار مبارزه شیمیایی با آفت کرم برگ خوار انجام شده است.

    وی با اعلام هشدار اینکه احتمال آلوده شدن مزارع سایر محصولات کشاورزی نیز به آفت کرم برگ خوار وجود دارد از گندم کاران این منطقه خواست با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به مبارزه شیمیایی کنند.

    پیرنیا اضافه کرد: کرم برگ خوار یکی از مهمترین آفات تهاجمی دنیاست که از مهرماه سال جاری در شهرستان عنبرآباد شناسایی شده است.

    وی ادامه داد: این آفت قدرت تخریبی بالایی دارد و به طیف وسیعی از محصولات کشاورزی از قبیل ذرت، گندم، گوجه فرنگی، کلزا، بادمجان و خیار حمله می‌کند.

    مدیر جهادکشاورزی عنبرآباد با بیان اینکه مزارع ذرت این شهرستان توسط این آفت آسیب ندیده است افزود: از ۱۹۰ هکتار سطح زیرکشت ذرت دانه‌ای در شهرستان عنبرآباد یک هزار و ۵۲۰ تن برداشت شده است.

    وی اضافه کرد: میزان سطح زیرکشت ذرت در عنبرآباد نسبت به سال گذشته کاهش یافته زیرا برخی از کشاورزان به دلیل کرایه بالای زمین به سمت کشت پیاز و سیب‌زمینی رفته‌اند.

    پیرنیا ادامه داد: یک هزار و ۱۶۰ هکتار مقدار ابلاغی کشت پیاز در شهرستان بوده که اگر بیشتر از آن کشت کنند کود و دیگر کمک‌های حمایتی از آنها دریغ می‌شود اما با وجود این ۲ هزار و ۱۸۰ هکتار زیرکشت رفته است.

    پیرنیا افزود: البته برخی از کشاورزان اگر محصول خود را زود برداشت کنند برای تناوب کشت، گندم هم کشت می‌کنند.

    مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد اضافه کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی این شهرستان علاوه بر کشت دانه‌ای ذرت، کشت علوفه‌ای هم در این منطقه انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از نیاز علوفه‌ای دام‌های شهرستان و استان‌های همجوار را تامین می‌کند.

    وی اضافه کرد: برداشت پیاز طرح استمرار نیز از اول آذر شروع شده و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود از ٢ هزار و ۱۱۸ هکتار زیر کشت این محصول بیش از ۱۰۰ هزار تن پیاز برداشت شود.

    پیرنیا افزود: سطح زیر کشت پیاز طرح استمرار شهرستان عنبرآباد ٢ هزار و ١١٨ هکتار با متوسط عملکرد ۵۳ تن در هکتار است که برای برداشت هر هکتار محصول پیاز از ۷۵ تا ۸۰ نفر نیروی کار بومی استفاده می‌شود.

    وی با بیان اینکه بیشترین سطح کشت سیب زمینی جنوب کرمان متعلق به عنبرآباد است افزود: از ۲۵ دی برداشت سیب‌زمینی در این شهرستان آغاز می‌شود.

    نظرات

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری گلدشت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.