عباس عسکرزاده با بیان این‌که بر اساس سیاست جدید دولت سیزدهم، یارانه‌ها دیگر به ابتدای خط رسیده و به بازرگانان و دلالان داده نمی‌شود، ادامه داد: «برای جلوگیری از قاچاق محصولات استراتژیک مانند گندم و آرد، یارانه به خود مردم پرداخت می‌شود».

وی تاکید کرد که با پرداخت یارانۀ مستقیم به مردم، قدرت خرید آنان افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس گزارش ایسنا سراسری، وی با بیان این‌که همین مقدار روغن خام نیز به کارخانه‌های روغن داده شده تا تولید را انجام دهند، اظهار کرد: «تنظیم بازار روغن، گندم و آرد در شرایط کنونی تورم جهانی و مسالۀ مربوط به خشکسالی و جنگ روسیه و اوکراین؛ نیاز به عزم ملی، انضباط اجتماعی و مراقبت دارد تا خانه‌ها به انبار این محصولات تبدیل نشود».

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال گفت: «با اجرای سیاست اصلاح قیمت و تغییر در نظام توزیع یارانه‌ها توسط دولت، تولیدکنندگان آرد و روغن نیز باید بهره‌وری خود را افزایش دهند و محصولاتی با کمیت و کیفیت بیشتر تولید کنند».

وی دربارۀ کمبود مقطعی روغن در کشور گفت: «بخشی از کمبود روغن به روند توزیع این محصول از کارخانه‌های روغن به سیستم‌های توزیع به مصرف‌کنندگان برمی‌گردد که دچار اختلال و انحراف شد».

وی افزود: «چرخ صنعت بر شانۀ تولیدکنندگان است و ما انتظار داشتیم در شرایط اصلاح قیمت‌ها و کمبود جهانی، کارخانه‌های روغن در تولید و توزیع این محصول با دولت و مردم همراهی می‌کردند و روغن را نگه نمی‌داشتند در حالی که آنان حبس مالی کردند تا زیان ندهند».

عسکرزاده در همین حال قاچاق را از دیگر دلایل کمبود روغن در بازار عنوان کرد و گفت: «در این شرایط، قاچاق محصولاتی مانند روغن و آرد ۱۰ تا ۲۰ برابر سال قبل شد به طوری که ما داشتیم امنیت غذایی کشورهای همسایه را تامین می‌کردیم».

وی دربارۀ آزادسازی قیمت گندم و آرد توضیح داد: «میزان مصرف سالانۀ کشور  ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم است که نزدیک به ۸ میلیون تن آن از محل تولید داخل و مابقی از طریق واردات تامین می‌شود».